Menu

Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen over de MD4 Waterdestilleerder. Heeft u ook een vraag en staat het antwoord hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Waarom is een actief koolstoffilter nog nodig na destillatie?

Antwoord
In kraanwater kunnen kleine hoeveelheden verontreinigingen en pesticiden zitten met een lager kookpunt dan water die na enkel verhitting nog niet onschadelijk worden gemaakt. Deze elementen kunnen met het gedestilleerde water meekomen en worden er dan uitgefilterd middels het koolstoffilter. Ook zorgt het voor een betere smaak van het water.

Waarom smaakt het gedestilleerde water anders?

Antwoord
De smaak van kraanwater wordt voor een groot deel bepaald door chemicaliën zoals fluor en chloor. Omdat wij aan die smaak gewend zijn zullen we in meer of mindere mate moeten wennen aan de smaak van zuiver water. Als u eenmaal gewend bent aan zuiver water, smaakt kraanwater ineens smerig en onnatuurlijk.

 

Hoelang duurt het om water te destilleren?

Antwoord
Normaal gesproken duurt het vier tot vijf uur voor vier liter water.

 

Hoe vervang je de mineralen die verwijderd zijn door het destilleren?

Antwoord
De mineralen die in het kraanwater zitten, zijn van niet organische vorm en dragen niet bij aan je systeem. Mineralen die ons lichaam nodig heeft zijn die in organische vorm uit gezonde en gevarieerde voeding met voldoende verse groentes en fruit.

Hoeveel elektriciteit verbruikt de MD4 Waterdestilleerder?

Antwoord
Voor het destilleren van 4 liter water verbruikt de MD4 Waterdestilleerder 3,2 kilowattuur. Op basis van €0,20 cent per kilowattuur komt dat neer op € 0,16 cent per liter.

Hoe groot is de destilleerder, past hij op mijn aanrecht?

Antwoord
De MD4 Waterdestilleerder is net zo groot als een groot koffiezetapparaat. Hij past makkelijk op een standaard aanrecht. De afmeting is 38 x 20 cm (lxb).

Mag ik voorgefilterd water gebruiken om te destilleren?

Antwoord
Ja, het is geen probleem om voorgefilterd water te gebruiken in de MD4 Waterdestilleerder. Het scheelt zelfs schoonmaken omdat er minder residu achterblijft in de ketel.

Wat is de PH waarde van gedestilleerd water?

Antwoord
Water geproduceerd door stoomdestillatie in combinatie met een koolstoffilter is een van de zuiverste vormen van water. In theorie heeft het gedestilleerde water een PH waarde van 7.0.

Welk onderhoud heeft de MD4 Waterdestilleerder nodig?

Antwoord
Voor een optimale prestatie moet de ketel na elke cyclus even schoongemaakt worden. Daarnaast moet het systeem eens in de zoveel tijd ontkalkt worden, bijvoorbeeld met de HQ ontkalker (link naar webshop?), om te voorkomen dat er verstoppingen ontstaan. Bij frequent gebruikt dient eens in de twee maanden het koolstoffilter vervangen te worden.

MD4 - Topkwaliteit waterdestilleerder voor schoon en zuiver water.

Snel en veilig bij u thuisbezorgd.

De waterdestilleerder is voorzien
van 2 jaar garantie.

Heeft u vragen? Neem direct contact op met onze klantenservice.

🍪 Cookie settings
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.
array(2) { [0]=> string(14) "privacy-policy" [1]=> string(3) "116" }