Menu

Toepassingen

Waarom destilleren?

De MD4 Waterdestilleerder verwijdert 99,8% van alle verontreinigingen uit leidingwater. Gedestilleerd water is hiermee een schoner, veiliger en bovenal gezonder alternatief, dat voor talloze doeleinden toepasbaar is.

Water voor consumptie

De meest voor de hand liggende reden om water te destilleren is om het te drinken. Zuiver water is een heerlijke dorstlesser, maar u kunt het ook gebruiken om thee of koffie mee te zetten. Het leent zich daarnaast uitstekend voor het maken van ijsklontjes en het koken van groenten. Eten dat klaargemaakt is met gedestilleerd water heeft niet alleen een betere smaak, maar is ook veiliger, voedzamer en ziet er aantrekkelijker uit. Niet voor niets wordt het destilleren van water breed aanbevolen door artsen en voedingsdeskundigen over de hele wereld. Omdat gedestilleerd water zo’n doeltreffend oplosmiddel is, zou het eigenlijk altijd moeten worden gebruikt voor het wassen van fruit, groente en andere voedingsmiddelen. Mensen die vanwege hun gezondheid een natriumvrij dieet moeten volgen, kunnen ook veel baat hebben bij een waterdestilleerder.

Huishoudelijk gebruik

In het huishouden maken we veelvuldig gebruik van water. Denk maar eens aan een stoomstrijkijzer, het maken van een sopje om schoon te maken, of onze bloemen en planten die groeien en bloeien door water. Maar ook een luchtbevochtiger en aquarium hebben water nodig. Het gebruik van gedestilleerd water voorkomt kalkvorming en zorgt daarmee voor een langere levensduur voor uw huishoudelijke apparaten. In al deze gevallen is dus het gebruiken van gedestilleerd water een uitstekende keuze.

Medisch en homeopathisch gebruik

In huisarts- en tandartspraktijken en laboratoria is het gebruik van schoon en zuiver water aan te raden voor de beste resultaten. Denk bijvoorbeeld aan sterilisatie van apparatuur en instrumenten in een autoclaaf. Ook voor het maken van homeopathische middelen wordt veelal gewerkt met water. Het gebruik van gedestilleerd water zal hierbij de kwaliteit van het homeopathische geneesmiddel ten goede komen. Bij het maken van colloïdaal zilver is zuiver gedestilleerd water essentieel.

Water mee op reis

De MD4 Waterdestilleerder heeft een handzaam formaat en hoeft niet te worden aangesloten op de waterleiding. Hierdoor neemt u het apparaat gemakkelijk mee op reis in uw camper, caravan, naar uw appartement of bungalow. Zo heeft u overal schoon en fris drinkwater tot uw beschikking, waar ter wereld u ook bent. Met de MD4 Waterdestilleerder tovert u zelfs slootwater om tot helder drinkwater.

MD4 - Topkwaliteit waterdestilleerder voor schoon en zuiver water.

Snel en veilig bij u thuisbezorgd.

De waterdestilleerder is voorzien
van 2 jaar garantie.

Heeft u vragen? Neem direct contact op met onze klantenservice.

🍪 Cookie settings
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.
array(2) { [0]=> string(14) "privacy-policy" [1]=> string(3) "116" }