Menu

Mythes weerlegd

Op internet doen enkele hardnekkige beweringen de ronde over het drinken van gedestilleerd water. Veel van deze beweringen zijn niet waar of gebaseerd op verkeerde aannames. Deze beweringen kunnen wellicht onterecht twijfels oproepen over onze producten. Daarom proberen wij hieronder enkele van deze misvattingen te weerleggen.

Mythe 1

Gedestilleerd water wordt zuur door het absorberen van kooldioxide in contact met lucht

Waarheid:  
Dit is onjuist. Destillatie van water komt in de natuur voor in de vorm van wolken door verdamping van oppervlaktewater zoals rivieren en oceanen. Als gedestilleerd water co2 zou kunnen absorberen dan zou dat in de natuur ook moeten gebeuren door regenwolken en dan zou daarmee het broeikaseffect verdwijnen en zouden wij allemaal brandwonden krijgen wanneer het regent.

 

Mythe 2

Het bereiden van voedsel in gedestilleerd water trekt de mineralen eruit en verlaagt de voedingswaarde

Waarheid:

Het koken van voedingsmiddelen in water verlaagt altijd de voedingswaarde. Veel voedingsstoffen komen in het kookwater terecht en worden bij het afgieten weggegooid. Gedestilleerd water is hierin niet anders dan elke ander type water, maar het werkt ook andersom. Voedsel dat gekookt wordt in ongezuiverd water zal ook de negatieve elementen uit het kookwater opnemen en kan daarmee verontreinigd raken. Stomen met zuiver gedestilleerd water is de beste manier om uw eten zo voedzaam en onvervuild mogelijk te houden.

 

Mythe 3

Gedestilleerd water bevat minder mineralen en veroorzaakt een tekort in uw botten en cellen

Waarheid:
We krijgen mineralen uit ons voedsel, niet uit water. Gedestilleerd water onttrekt de mineralen niet uit ons lichaam. Mariniers hebben jarenlang gedestilleerd water gedronken zonder nadelige gevolgen. Een gezond en gevarieerd eetpatroon is de beste manier om lichaam te voorzien van de benodigde mineralen.

Mythe 4

Gedestilleerd water smaakt vreemd

Waarheid:
Gedestilleerd water smaakt absoluut anders dan gewoon kraanwater. In kraanwater zitten fluoride, chloor, ijzer en andere chemicaliën waar uw smaakpapillen aan gewend zijn geraakt. De eerste keer dat u gedestilleerd water drinkt zal het anders smaken. Maar over het algemeen ervaren mensen het als dorstlessender dan kraanwater. En wanneer het gebruikt wordt voor de bereiding van voedsel, zult u merken dat het de smaak van uw eten minder beïnvloedt, maar juist versterkt. Wat echt interessant is, is hoe slecht gewoon kraanwater smaakt nadat u gewend bent geraakt aan de zuivere smaak van gedestilleerd water.

Mythe 5

Destillatie verwijdert geen vluchtige organische stoffen (VOS)

Waarheid:
Er zit een kern van waarheid in deze stelling. VOS zijn organische verbindingen met een lager kookpunt dan water. Het verdampt mee met het water en blijft dus niet achter als residu. Om deze reden worden onze destilleerders geleverd met een koolstoffilter voor de laatste fase van het proces. Het koolstoffilter verwijdert de meeste van de aanwezige VOS.

 

Mythe 6

Destillatiesystemen moeten uitgebreid en vaak gereinigd worden en zijn moeilijk te bedienen

Waarheid:
Om te garanderen dat uw MD4 Waterdestilleerder naar behoren blijft werken behoeft deze enig onderhoud. De meeste mensen doen een snelle poetsbeurt na elke destillatie. Dat is voldoende om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en het systeem kan beschadigen. Mensen in gebieden met hard water zullen iets grondiger moeten schoonmaken en iets vaker het systeem moeten ontkalken. Onze destilleerders zijn eenvoudig te bedienen en komen met een duidelijke handleiding. Voor vragen over de MD4 Waterdestilleerder kunt u contact opnemen via onze website of telefoon.

MD4 - Topkwaliteit waterdestilleerder voor schoon en zuiver water.

Snel en veilig bij u thuisbezorgd.

De waterdestilleerder is voorzien
van 2 jaar garantie.

Heeft u vragen? Neem direct contact op met onze klantenservice.

🍪 Cookie settings
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.
array(2) { [0]=> string(14) "privacy-policy" [1]=> string(3) "116" }