Menu

Water voor de gezondheid

Water en uw gezondheid

Wist u dat zuiver water verantwoordelijk is voor het transporteren van voedingsstoffen en zuurstof door het lichaam, het dempen van gewrichten, hydrateren van de huid, het omzetten van voedsel in energie, het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen, empowerment van het natuurlijk genezingsproces van het lichaam en het verbeteren van de algehele gezondheid? Echt waar. Maar het verkeerde soort water kan uw lichaam vervuilen, verstoppen en de gezondheid belemmeren. Deskundigen zijn het erover eens: De kwaliteit van water is net zo belangrijk als de kwantiteit.

De kwantiteit van water
Het is lastig om te zeggen hoeveel water ieder mens moet drinken om de vochtbalans op peil te houden. Onder meer uw persoonlijke leefstijl en voedingspatroon hebben invloed op uw behoefte aan water. Als u actief bent, verliest u meer water dan wanneer u rust. Diuretica zoals cafeïne (in koffie, thee en frisdrank), alcohol en zelfs sommige medicijnen leiden ertoe dat u meer water uitscheidt dan u normaal zou doen. Naast plassen, verliest u ook vocht via ademhaling, transpiratie en de stoelgang. Naarmate we ouder worden, is ons lichaam minder goed in staat om uitdroging aan te voelen en dorst signalen naar de hersenen te sturen. Dus, vertrouw niet op een gevoel dorst om uw inname van water te regelen. Als u dorst heeft ben u eigenlijk al aan het uitdrogen!

Een goede inschatting van hoeveel water u moet drinken is om uw lichaamsgewicht in kilogram met 30 te vermenigvuldigen. Dit is de hoeveelheid water in ml die u per dag nodig heeft. Dus, als u 75kg weegt, moet u minstens 2250ml water per dag drinken. Bent u aan het trainen, voeg dan nog een glas water toe voor elke 20 minuten dat u actief bent. En voor elk alcoholisch drankje, moet u een gelijkwaardige hoeveelheid water drinken. Tijdens het vliegen, is het een goed idee om 240ml te drinken voor elk uur dat u aan boord van het vliegtuig bent. Als u in een droog klimaat woont, voeg dan nog twee glaasjes per dag toe. 

Om uitdroging te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw lichaam de vloeistoffen krijgt die het nodig heeft, maak van zuiver water uw favoriete drankje.

Tips om genoeg water te drinken
Hier zijn enkele eenvoudige tips:

•Drink minstens één glas water bij elke maaltijd en één glas tussen de maaltijden door.
•Hydrateer voor, tijdens en na het sporten.
•Vermijd diuretica indien mogelijk.

 

MD4 - Topkwaliteit waterdestilleerder voor schoon en zuiver water.

Snel en veilig bij u thuisbezorgd.

De waterdestilleerder is voorzien
van 2 jaar garantie.

Heeft u vragen? Neem direct contact op met onze klantenservice.

🍪 Cookie settings
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.
array(2) { [0]=> string(14) "privacy-policy" [1]=> string(3) "116" }